Home »  SMIXS Business »  SMIXS Business nieuws »  Deze apps slurpen de batterij en data van je smartphone en tablet leeg

Deze apps slurpen de batterij en data van je smartphone en tablet leeg

Er is niets vervelender dan een batterij van je smartphone of tablet die (bijna) leeg is. Maar veel gebruikers vergeten dat bepaalde apps je batterijleven veel sneller beëindigen dan andere apps.

Hierbij geven wij een overzicht van de ergste energie-consumerende apps, en nee het is niet verbazend dat de Facebook-app bovenaan de lijst staat! En dit is niet vanwege de onophoudelijke likes, het scrollen door je newsfeed of het bladeren door foto’s. De social media apps slurpen het leven uit je smartphonebatterij omdat het opneemt wat je achtergrond activiteiten zijn, zelfs als je instellingen aan hebt zoals Background-app-refresh! 

Facebook iOS ontwikkelaar Jonathan Zdziarski heeft gezegd dat het bijhouden van je locatie ook verantwoordelijk kan worden gehouden. Hij heeft zelfs getweet “de absurde hoeveelheid analyses in Facebook alleen al zorgt er al voor dat je batterij enorm snel leegloopt, of je locatievoorziening nou aan staat of niet”.

Dus als je je batterij een plezier wilt doen, de-installeer dan de app en zet de mobiele site gewoon in je favorieten.

Maar niet alleen de Facebook app is schuldig aan de drainage van je smartphone of tablet batterij, de aanvoerder van de lijst wordt op de voet gevolgd door apps als Google Play en BBM (de standaard berichten app). Spotify streaming staat ook bekend het leven uit telefoons te zuigen maar ook je opslagcapaciteit én mobiele data.

Echter de meest opvallende verschijningen op de lijst van batterij slurpende gebruikersapps is te wijten aan de opkomst van Snapchat. En dat is heel begrijpelijk. Alle lol die je hebt met het uitspugen van regenbogen en veranderen in een aapje met opensperrende ogen vraagt natuurlijk veel van je batterij. Snapchat wordt gevolgd door de Amazon shopping app, met miljoenen producten op deze site is het logisch dat gebruikers nogal wat energie spenderen aan updaten, laden en het doorgeven van activiteit informatie.

Onze studie heeft gekeken naar alle vooraanstaande batterij en data consumerende apps welke op Android bestuurde smartphones en tablets draaien. Er is data gebruikt van één miljoen Android-app gebruikers.

Ranglijst

De ranglijst voor apps die invloed hebben op de algehele vermogen van je toestel welke draaien bij het opstarten van je telefoon of tablet is:
1.   Facebook
2.   Google Play
3.   Services
4.   Facebook Pages Manager
5.   BBM Woorden met Vrienden
6.   Instagram

De zelfde ranglijst, maar dan voor gebruikersapps is:

1.   Snapchat
2.   Amazon Shopping UK
3.   Spotify Music
4.   LINE: Gratis bellen en berichten
5.   Samsung WatchOn
6.   Netflix