Home »  SMIXS Business »  SMIXS Business nieuws »  Beveilig uw zakelijke en privé data

Voorkom datalekken

Hacks en datalekken zijn aan de orde van de dag. Mede door veranderende wetgeving raken bedrijven steeds alerter op het voorkomen van datalekken. SMIXS krijgt regelmatig vragen over het beveiligen van smartphones en tablets, maar ook het netwerk thuis of op de zaak verdient de nodige aandacht. Als bepaalde informatie op straat komt te liggen kan dit zeer vervelende gevolgen hebben, zoals (identiteits)fraude. Bovendien is het beveiligen van persoonsgegevens wettelijk verplicht. Ook kan de Autoriteit Bescherming Persoongegevens sinds begin dit jaar boetes opleggen indien bedrijven geen melding maken van ernstige datalekken. Deze boetes kunnen behoorlijk oplopen.

Kortom, genoeg redenen om uw digitale beveiliging nog eens onder de loep te nemen.

Sinds begin februari hebben wij een gecertificeerde ICTkeurmeester in dienst. Om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen, bieden wij hen nu ook zowel privé als zakelijk de mogelijkheid voor een ICTKeurmerk.

De Keurmeester is gespecialiseerd in het opschonen en beveiligen van ICT-apparatuur, zodat de kans dat u de dupe wordt van internetcriminaliteit aanzienlijk kleiner wordt.

Wat houdt een ICT keuring in?

De keurmeester zal de volgende punten controleren en indien nodig herstellen:

  • Beveiliging en instellingen router
  • Beveiliging en instellingen internetverbinding
  • Algemene beveiliging computers, smartphones en tablets (o.a. encryptietechnieken en passkey)
  • Controleren en zo nodig updaten software
  • Verwijderen illegale software
  • Controleren en zo nodig updaten virusscanner
  • Controleren en zo nodig updaten van firewall

Onze Keurmeester controleert vier computers of andere apparaten voor 89 euro. Wanneer alle controlepunten in orde zijn, schrijft de keurmeester het ICT keuringsrapport uit. Voor meer informatie mail naar [email protected] of bel 088-0600700