Home »  SMIXS Business »  SMIXS Business nieuws »  5 zakelijke apps om productief en effectief te werken

Apps die je zakelijke leven een stuk makkelijker maken

Als het makkelijk kan waarom zou je dan moeilijk doen? Apps op onze smartphones en tablets kunnen je helpen productiever en effectiever te werken. In 2015 waren na games de zakelijke apps dan ook het meest favoriet. We gebruikten minder apps, maar besteedden wel meer tijd aan degene die we gebruikten. Wij zetten vijf zakelijke apps voor je op een rij die het volgens ons waard zijn om in 2016 tijd aan te spenderen omdat je daarmee tijd bespaart.

 1. Expensify
  Met Expensify kun je online je onkostendeclaratie regelen. Maak een foto van je bonnetje en Expensify voert automatisch de gegevens in. Zo komt een bonnetje van de taxi centrale automatisch in de kostencategorie ‘vervoer’ en zelfs een handgeschreven bedrag wordt juist ingevuld. De kilometerkosten worden aan de hand van de afgelegde afstand berekend via Google Maps.

  Gratis.
  iOs, Android
   
 2. iAnnotate
  PDF iAnnotate is een perfecte manier om papier en tijd te besparen. Met de app kun je bestanden van commentaar voorzien. Je kunt elk type document (PDF, Word, PowerPoint, afbeeldingen, etc.) openen in iAnnotate om hier vervolgens tekst te markeren en geschreven, gesproken of getypte aantekeningen in te maken. Je kunt het geannoteerde opslaan en direct vanuit de app delen met je collega’s of deze opslaan in je Dropbox, Google Drive, Box of OneDrive zodat je deze later ook bijvoorbeeld vanaf je computer kunt openen. 

  € 9,17, daarnaast een Enterprise Edition
  iOs, Android
   
 3. Woopra
  Woopra is een geweldige manier om te zien wat bezoekers op je website(s) uitvoeren. Je kunt zien hoe mensen op je site komen vanuit zoekacties. Anders dan bij Google Analytics kun je in Woopra ook real time meekijken. Welke pagina’s heeft een bezoeker bekeken en bekijkt hij op dit moment? Je kunt anonieme bezoekers een tag (naam) geven en daardoor eenvoudig het verschil tussen nieuwe- en terugkerende bezoekers onderzoeken.

  Woopra heeft verschillende betaalde pakketten en daarnaast een 30 dagen gratis probeer versie.
  iOs, Android
   
 4. Hootsuite
  Hootsuite is ideaal voor ondernemers die alle social media platformen op één plek willen beheren, monitoren en analyseren. Ook kun je berichten op social media plaatsen en inplannen voor een later tijdstip.

  Gratis voor drie sociale netwerken
  iOs , Android
   
 5. Slack
  Slack brengt alle communicatie in een bedrijf samen op één plek, die overzichtelijk en doorzoekbaar is. Het is een uit de kluiten gewassen chatprogramma dat de samenwerking in bedrijven enorm kan verbeteren. Met Slack kun je namelijk probleemloos groeps- en privégesprekken voeren, bestanden uitwisselen en taken verdelen. Bovendien werkt Slack samen met veel verschillende tools als Dropbox, Hangouts en Twitter.

  Gratis, twee betaalde pakketten en enterprise edition
  iOs, Android