Home »  Informatie & Tips »  Tips & tricks »  Waarom wordt mijn locatie bijgehouden?

Waarom wordt mijn locatie bijgehouden?



Apple heeft de instellingen van je iPhone standaard op delen staan, omdat ze op die manier gerichter informatie met je kunnen delen (lees advertenties). Het gevolg hiervan is echter dat ze meer over je weten dan de AIVD ooit zal doen. Je kunt dit echter heel simpel veranderen door één goed-verstopte knop om te schakelen in je systeeminstellingen.

Zo heb je weer privacy

Ga op je iPhone naar ‘Instellingen’ en scroll naar beneden en tik de tab ‘Privacy’ aan. Ga daar naar de tab ‘Locatievoorzieningen’, zoals hieronder aangegeven.



Binnen ‘Locatievoorzieningen’ scroll je helemaal naar beneden. Daar staat de tab ‘Systeem’. Klik hierop. Daar druk je op de knop ‘Veelbezochte locaties’. Zie hieronder hoe die tab eruitziet.



Je vindt hier een actueel overzicht van alle locaties die je hebt bezocht, onderverdeeld in deellocaties. Misschien schrik je van de hoeveelheid informatie die er bij gehouden wordt op het moment dat je kijkt naar één van de deellocaties. Alles wordt op een kaart bijgehouden, namelijk waar je bent geweest en daarnaast ook nog eens hoe lang je ergens bent geweest. Door de knop ‘veelbezochte locaties’ om te schakelen, wordt er niet langer meer bijgehouden waar en hoe lang je ergens bent geweest. Ook kun je de geschiedenis verwijderen zodat Apple geen locatiegegevens meer van je heeft.

Zonder pottenkijkers koffie drinken

Nu je de functie hebt uitgeschakeld, wordt er niet langer meer bijgehouden waar en wanneer je ergens bent. Ga dus met een gerust hart naar de dichtstbijzijnde koffietent en trakteer jezelf op een bak zwart goud.