Home »  Informatie & Tips »  Tips & tricks »  Installeer apps via Google Play Store

Installeer apps via Google Play Store


Om te voorkomen dat iemand toegang krijgt tot jouw telefoon is het aan te raden om apps via de Google Play Store te downloaden. Foute apps worden vaak vermomd als hun populaire tegenhangers en via andere manieren aangeboden. Kijk dus goed naar de ontwikkelaar van de app om er zeker van te zijn dat je de app download die je verwacht. Zoek apps dus bij voorkeur zelf op in de Store en klik niet op links naar apps in e-mails en sms’jes. Echter sluit het downloaden van apps via de Google Play Store malware niet volledig uit. Daar staan namelijk ook apps die zich als andere apps voordoen en zo bijvoorbeeld toegang proberen te krijgen naar jouw gevoelige gegevens. De Play Store is wel vele malen veiliger dan het downloaden van .apk bestanden.

Voorkom betaalde diensten

Je kan je telefoonnummer heel simpel laten blokkeren voor het gebruik van betaalde diensten op payinfo.nl. Op deze website kun je ook heel eenvoudig je telefoonnummer ook weer laten deblokkeren als je in de toekomst juist wel gebruik wilt maken van betaalde diensten.

Let op met het gebruik van openbare netwerken

Cyber-criminelen hebben verschillende vernuftige trucs in huis om jou bijvoorbeeld van je spaargeld af te helpen. Door het gebruik van internetbankieren via openbare netwerken te vermijden, omzeil je ook de kans om slachtoffer te worden van internetcriminaliteit.

Installeer een traceerapp

Tot zover hebben we het gehad over niet-fysieke diefstal van je data, maar je telefoon kan natuurlijk ook gestolen worden. Om je telefoon terug te vinden, raden wij aan om een traceerapp te installeren. Voor je iPhone, iPad en iPod kun je een app gebruiken die ‘Find my iPhone’ heet. Deze dienst is onderdeel van iCloud en kan geactiveerd worden via de instellingen in je Apple product.

Android heeft een eenvoudige oplossing die werkt via je Google-account, genaamd Android device manager. In de Google Play Store zijn er nog alternatieve diensten, zoals Cerberus en Avast! Anti-Theft, die met uitgebreidere opties komen.

Voor de Windows Phone kun je Find My Phone gebruiken. Dit is de standaard meegeleverde traceerfunctie van Windows.