Home »  Informatie & Tips »  Tips & tricks »  5 gratis apps die je leven een stuk makkelijker maken

5 gratis apps die je leven een stuk makkelijker maken


Apps zijn een goede hulp om je leven te vereenvoudigen. Het zijn er alleen zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zetten onze 5 favoriete (gratis) apps voor je op een rij.

 1. LastPass
  Ons leven wordt steeds digitaler en daarmee groeit het aantal wachtwoorden dat je nodig hebt ook. Zou het niet mooi zijn als je nog maar één wachtwoord hoeft te onthouden en dat het evengoed veilig is? Dat kan want met LastPass beheer je al jouw wachtwoorden centraal. Je bewaart ze in dit programma onder één hoofdwachtwoord, het laatste wachtwoord dat je nog moet onthouden. De wachtwoorden worden opgeslagen in de zogenaamde LastPass-kluis. Wanneer je begint met LastPass, dan wordt het apparaat waarop je je aanmeldt gekozen als 'gratis' apparaattype. Wanneer dat op de desktop is, is het synchroniseren van wachtwoorden op de desktop gratis, wanneer je je aanmeldt op een tablet, wordt de tablet als gratis apparaat gekozen.

 2. PasNL
  Puilt je portemonnee ook uit van al die klantenpassen? Met de app PasNL bewaar je al je klantenpassen digitaal in je smartphone. De aangesloten winkels kunnen bovendien via PasNL aanbiedingen en coupons naar de klant sturen. Zo loop je nooit meer een kortingsactie mis. Scan met je smartphone de streepjescode van je klantenpas. Controleer het nummer en bewaar. Registreer je e-mailadres bij PasNL zodat de scans bewaard blijven. Nu kun je je pas weggooien. Bij de kassa pak je je telefoon, zoek je de bewuste kaart op in de app en hou je je touchscreen tegen de scanner tot je het bekende piepje hoort. Een kind kan de was doen. Het enige nadeel is dat nog niet alle winkels scanners hebben die smartphones kunnen uitlezen. En bij sommige winkels zit de scanner in de kassa en moet je je smartphone even aan de kassière afgeven. Op die kleine ongemakken na biedt de smartphone de ideale oplossing voor de pasjesbagage.

 3. Around Me
  Als je voor de eerste keer ergens komt is het vaak zoeken naar bepaalde dingen. Dit kan een hotel zijn, een restaurant, geldautomaat of supermarkt. Met de applicatie AroundMe hoef je niet meer lang te zoeken want deze handige app geeft precies aan waar zich iets bevindt. Je vind in de applicatie een overzicht van categorieën. De categorieën bestaan uit onder andere banken, tankstations, ziekenhuizen, parkeerplaatsen, taxi’s, supermarkten en café’s. Bij het kiezen van een categorie wordt direct op basis van je locatie een overzicht gegeven van welke bedrijven zich in de buurt bevinden. Je kunt de resultaten zowel in lijstweergave bekijken als weer laten geven op de kaart, satelliet-weergave of op basis van de verkeersdrukte. AroundMe is gratis te downloaden uit de Google Play Store. De app is voorzien van een aantal, niet al te storende banners. Met een in-app aankoop van twee euro kun je AroundMe reclame-vrij gebruiken.

 4. WiFi Analyzer
  Veel mensen verbinden hun smartphone met het draadloze thuisnetwerk, zodat ook de telefoon een razendsnelle internetverbinding heeft (en datalimieten geen rol spelen). De telefoon kan zelf al verbindingen waarnemen en ermee aan het werk gaan. De WiFi Analyzer gaat nog een stap verder. Hiermee kun je exact zien hoe sterk het signaal is, welke beveiliging het heeft en hoeveel mensen er gebruik van maken. Zit je bijvoorbeeld op het centraal station en zijn er meerdere hotspots aanwezig? Check dan even met WiFi Analyzer welke het rustigst is en waar je dus het snelst mee kunt surfen.

 5. Quickpedia
  Veel websites hebben tegenwoordig een eigen applicatie. Dat is handig, omdat je zo nog sneller toegang hebt tot de informatie zonder gebruik van een browser. Quickpedia is een gratis applicatie waarmee je snel artikelen uit Wikipedia ophaalt. Er komen direct soortgelijke artikelen als suggesties in beeld. Het mooie aan deze app is dat je via de Nearby-knop via het gps-signaal binnenkrijgt wat er bij jou in de buurt is. Zo lees je bijvoorbeeld alles over die kerk die je net passeert. Jammer is dat Wikipedia in deze app Engelstalig is, en een andere taal niet ingesteld kan worden.